Menu Sluiten

Dieetvoeders

Goede voeding is essentieel voor de gezondheid van uw huisdier.
Voor de gezelschapsdieren leveren wij daarom verschillende dieetvoeders.

Voor hond en kat hebben wij diverse voeders op voorraad van Hills, Royal Canin, Trovet, en Sanimed. Op bestelling eventueel andere merken. Overleg hiervoor met de assistente. Indien uw dier een dieetvoeder voorgeschreven krijgt, is dit omdat wij denken dat de gezondheid en levenskwaliteit van uw huisdier hierdoor ondersteund en verbeterd zal worden, en medicijngebruik verminderd kan worden. Zo laag mogelijk medicijngebruik vinden wij erg belangrijk.

Voorbeelden van speciale voeders zijn het nierdieet voor dieren met nierfalen, blaasgruisdieet voor katten met blaasontsteking als gevolg van kristallen in de urine, voer voor dieren met aanleg tot veel tandsteen en daardoor tanderosie (wat heel veel voorkomt en veel onzichtbaar lijden veroorzaakt), maar vergeet ook het afvaldieet niet. Te zware dieren kunnen hiermee veilig afvallen, zonder honger en dus zonder te gaan bedelen.

Bovendien leveren wij Hill’s Vetessentials, een volledig voer voor de gezonde hond en kat van alle leeftijden. Dit is een door dierenartsen ontwikkeld droogvoer voor dieren die geen speciaal dieetvoeder nodig hebben. Voor meer informatie over welk voer voor uw dier het beste is, vraagt u een van de assistentes!