logo DAP Kennemerland

De dierenartsen


Caroline van de Bunt

Mijn naam is Caroline van de Bunt . In 1992 ben ik afgestudeerd aan de faculteit voor diergeneeskunde in Utrecht. Van jongs af aan wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Na vier jaar ervaring opgedaan te hebben in diverse praktijken door het hele land ben ik in 1996 gevestigd bij Dierenartsenpraktijk Kennemerland. Na een lange werkdag wachten thuis een Jack Russel, Duitse Herder en drie paarden op aandacht.
Mijn naam is Mieke van der Meer en ik werk sinds november 2011 met veel plezier bij Dierenartsenpraktijk Kennemerland. Ik ben in 2008 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht met speciale interesse in paarden. Tijdens het werk zult u mij het meeste tegenkomen bij de paarden en de kleine huisdieren. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met vrienden en probeer ik ook nog wel eens tijd vrij te maken om te gaan paardrijden.
 
Mijn naam is Maaike Dolk. In mei 2007 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht. Na zeven geweldige jaren daar, mocht ik de wijde wereld in. Na een stage bij een rundveedierenarts op grote melkveehouderijen in Israël ben ik in juli 2007 tijdelijk aan de slag gegaan bij Dierenartsenpraktijk Kennemerland, waarna ik in de herfst vertrokken ben naar India om als vrijwillig dierenarts met de straathonden, katten, werkpaarden en asielkoeien (die worden daar gered van de slacht...) aan de slag te gaan. Daar werd me wederom duidelijk wat een geweldige mogelijkheden we in Nederland hebben om de dieren goede zorg te leveren, en hoe blij we moeten zijn dat de meeste honden en katten netjes gevaccineerd worden. Alle ziektes waartegen we met de Nederlandse cocktailvaccinaties bescherming geven, heb ik in India live gezien, en neem van mij aan... dat is geen pretje.

Na thuiskomst mocht ik weer aan de slag bij deze praktijk. Net als mijn collega’s werk ik gemengd, op woensdagochtend en donderdag in de kleine huisdieren, de andere dagen houd ik mij bezig met landbouwhuisdieren en paarden. Met name de rundveebegeleiding vind ik leuk om te doen, door de verbetering van de bedrijfsresultaten die je ziet optreden. Op paardengebied besteed ik veel tijd aan het onderhoud van het gebit. Dit doe ik het liefst electrisch voor optimaal resultaat. Ook de merriebegeleiding is geweldig. Dit alles gebeurt in een prettig team in een mooie omgeving, alleen jammer dat het hier altijd zo hard waait ;-)

In mijn vrije tijd ben ik het liefst met mijn vrienden en vriendje op pad. Ook besteed ik veel tijd aan ons koppel fokooien en geef ik graag gas op het strand met mijn uitgekoerste draver.

Tot ziens op de praktijk!

 
 
Mijn naam is Niels Oudwater. Ik ben sinds 2002 als dierenarts. Samen met mijn vriendin heb ik twee kinderen. Na drie jaar in Drenthe gewerkt te hebben ik enige tijd werkzaam geweest in Nieuw Zeeland en Engeland. Wij hadden het daar erg naar ons zin, maar wilden onze kinderen in Nederland laten opgroeien. We hebben in Bergen snel onze draai gevonden en willen hier nog lang blijven.
Het leuke aan het werk bij Dierenartsenpraktijk Kennemerland vind ik vooral de afwisseling met het werk buiten (paard en koe) en binnen met de huisdieren. Het team is enthousiast en een ieder heeft zijn specialisme. Hierdoor is intern overleg goed mogelijk en laagdrempelig, wat erg prettig is. Dit in combinatie met de mooie omgeving maakt het super om hier te werken!
 
 

Mijn naam is Annemieke Schumacher en eind 2012 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Als boerendochter uit het oosten heb ik al van jongs af aan een passie voor dieren, met name voor koeien.  Na mijn afstuderen heb een paar maanden tussen de varkens gewerkt en heb een half jaar als allround dierenarts gewerkt in een praktijk in Drenthe.  Nu ben ik met mijn katten in Bergen aangeland en dat bevalt me prima. Buiten mijn werk als dierenarts ben ik docent veehouderij op het MBO.