Menu Sluiten

Wat te doen bij vuurwerk angst?

In december begint het al: het afsteken van vuurwerk. Veel dieren hebben hier last van. De een wat meer dan de ander. Wanneer uw dier erg angstig is voor vuurwerk, probeer het dan zo veel mogelijk binnen te houden. Als u uw hond uitlaat en er bestaat een risico dat uw hond bij het horen van een knal ervandoor wil, houd hem dan aangelijnd.

Belangrijk is om uw dier niet gerust te stellen of te straffen. U kunt het beste doen alsof er niets aan de hand is. U geeft daarmee aan dat de situatie niet ongewoon is, dus niks om je druk over te maken. Helaas is het niet te voorkomen dat een dier angstig wordt van vuurwerk.

Er zijn wel verschillende middelen om uw huisdier rust te geven tijdens oud en nieuw. Neem voor advies contact op met onze assistentes.